گزارش غرفه کانون صنایع‌دستی اولین غرفه برتر از جشنواره رویش درون دانشگاهی


دوشنبه, 08 آبان 1402 صمدیان 35

این جشنواره از ساعت ۱۰  الی 16 روز دوشنبه ۸ آبان ماه 1402 در تاقدیس یاس برگزار شد.

 

کانون صنایع‌دستی با استقرار در غرفه خود آماده برپایی کارگاه آموزشی‌ و برنامه‌های متفاوت خود شد.

در این برنامه سعی بر معرفی رشته صنایع‌دستی و دستاوردهای کانون شد و آماده کردن بروشور از دستاوردهای کانون و برنامه‌های آینده‌ی کانون و صفحات مجازی کانون به مخاطبان این غرفه در دستور کار بود.

همچنین برای علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام در کانون امکان نام‌نویسی فراهم شد.

در این غرفه سه کارگاه آموزشی تخصصی از رشته صنایع‌دستی به‌صورت یک شیء کاربردی آموزش داده می‌شد.

کانون صنایع‌دستی تمامی متریال آموزشی ورکشاپ ها را در قالب پک آموزشی در اختیار دانشجویان علاقه‌مند قرار داد.

در کارگاه اول سفالگری با دو مدرس مستقر در غرفه دو روش متفاوت ساخت سفالگری کار با دست رو آموزش دادند. این ورکشاپ به حدی استقبال شد که تا آخرین دقایق پایانی جشنواره در غرفه آموزش داده میشد. گفتنی است که در پک سفالگری: گل رس لویی‌دار کار با دست به مقدار لازم+ کاغذ مسابقه قرار داشت.

کارگاه دوم سازه های مفتولی با یک مدرس، ساده‌ترین روش و کم‌هزینه‌ترین روش در ساخت زیورآلات بود که دانشجویان پس از آموزش، سازه‌های خود را باتوجه به علاقه‌مندی خود به شکل گوشواره، پلاک یا انگشتر تبدیل می‌کردند. گفتنی است که در پک سازه‌های مفتولی پترن پیشنهادی+ مفتول برنجی ۷۰ سانتی+ کاغذ مسابقه قرار داشت.

در کارگاه سوم مکرمه‌بافی با یک مدرس علاقه‌مندان گره مربع اصلی‌ترین گره مکرمه‌بافی را آموزش دیده و پس از بافت، تبدیل به جا کلیدی نمودند. گفتنی است که در پک مکرمه بافی پترن پیشنهادی+ دو عدد نخ ۷۰ سانتی+ جا کلیدی+ کاغذ مسابقه قرار داشت.

نام‌نویسی دانشجویان قبل از شرکت در کارگاه ها انجام میشد تا با مشکل کمبود متریال روبه‌رو نشوند با این حال استقبال از کارگاه‌ها از آنچه که انتظار میرفت بیشتر بود و در هر سه کارگاه پک‌های آماده شده خیلی زود به اتمام رسید. متریال اولیه در اختیار مدرسان قرار گرفت تا دانشجویان علاقه‌مند در این ورکشاپ‌ها تجربه خاطره‌انگیزی داشته باشند.

سمت راست غرفه استند آیینه قرار داشت که دانشجویان با علاقه می‌ایستادند و عکس یادگاری می‌گرفتند، نکته حائز اهمیت آن دست‌ساز بودن آن و استفاده از یکی از رشته‌های تخصصی صنایع دستی برای خلق  این آینه به‌کارگرفته شده بود. علاوه بر آن بخش مسابقه بدین صورت بود که هنرجویان پس از اتمام ورکشاپ با شیء ساخته شده خود در آینه عکسی به یادگار ثبت می‌کردند و با #alzhandicraft در مسابقه شرکت می‌کردند جوایز این مسابقه به قید قرعه کد تخفیف شرکت در یکی از ورکشاپ‌ها و دوره‌های کانون و هدیه خاطره‌انگیز بود.

سه‌پایه سمت چپ غرفه مختص بیان احساسات دانشجویان در غالب یک کلمه بود. متن برد بدین گونه بود: وقتی کلمه هنر را می‌شنوی اولین چیزی که به ذهنت میرسد چیست؟ و دانشجویان با یک کلمه احساسات خود را بیان می‌کردند.

 

کانون صنایع دستی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س)

کانال تلگرام کانون صنایع دستی

https://t.me/alzahra_handicraft_alz

صفحه اینستاگرام کانون صنایع دستی

https://instagram.com/alz_handicraft?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==