تماس با انجمن علمی دانشجویی زبانشناسی
Email: ssslinguistics@alzahra.ac.ir
Email: alzahra.u.linguistics@gmail.com
Instagram: alzahra.linguistics
https://www.aparat.com/alzahra.linguistics
تماس با مجلۀ بیان
Email: bayan.alzahra@gmail.com
Instagram: alzahra.bayan.journal
Linkedin: bayan-magazine-stassociation
انجمنهای علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان علاقهمند به مشارکت در فعالیتهای علمی در یک دانشکده یا گروه آموزشی است. در هر دانشگاه متناظر با هر رشتۀ دانشگاهی میتواند یک انجمن علمی تشکیل گردد. در صورتی که دانشجویان دو یا چند رشته، علاقهمند به تشکیل انجمن علمی دانشجویی بینرشتهای باشند میتوانند طبق ضوابط اقدام نمایند. این انجمنها بهمنظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاههای کشور، تقویت روحیه و بنیۀ علمی دانشجویان مستعد و توانمند و فراهم آوردن زمینههای مناسب برای فعالیتهای جمعی علمی، همچنین بهرهگیری از توانمندی و خلاقیت آنان در تحقق توسعۀ علمی و نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری حوزههای مختلف دانش با حمایت دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی کشور تشکیل میشود و به فعالیت میپردازد. هدف از تشکیل انجمنهای علمی دانشجویی عبارت است از:
۱. ایجاد زمینههای مناسب برای شکوفایی استعدادها، برانگیختن خلاقیت علمی دانشجویان، دانشآموختگان و بهرهگیری از توانمندی ایشان در تقویت و تحقق فضای علمی دانشگاه،
۲. افزایش مشارکت و رقابت دانشجویان در فعالیتهای علمی جمعی و نهادینه ساختن این فعالیتها،
۳. حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویی و راهنمایی و هدایت دانشجویان در امر آموزش و پژوهش،
۴. تقویت و تحکیم پیوندهای نظام آموزشعالی با بخشهای مختلف جامعه،
۵. تعمیق دانش و بینش علمی دانشجویان با بهرهگیری از توان علمی اعضای هیئتعلمی.
انجمن علمی دانشجویی فرصتی است برای تمرین داوطلبانۀ فعالیتهای علمی در قالب کار گروهی. دانشجویان با اهداف علمی و تخصصی گرد هم میآیند و با فعالیت در انجمنهای علمی ضمن ترویج و تعمیق فضای علمی در دانشگاهها، زمینۀ رشد خود را نیز فراهم میآورند. انجمن علمی همچنین فرصتی است برای پیادهسازی آموختهها و مشاهدۀ نتایج آن در عمل. بنابراین دور از انتظار نخواهد بود که دانشجوی فعال در انجمنهای علمی را فردی بدانیم که بهمراتب نسبت به همکلاسیهای خود توانمندتر و باتجربهتر است؛ توانمندیهایی از جمله مهارت کارِگروهی، مهارت تبدیل اندیشه به عمل، مهارت ارتباط، مهارت مدیریت و اجرا، مهارت تأمین هزینههای مالی، مهارت هماندیشی، آزاداندیشی و تفکر انتقادی. انجمن علمی دانشجویی مطلوب، انجمنی است که بین دانشگاه و دنیای حرفهای ارتباط برقرار کند. در چنین شرایطی، دانشآموختۀ مطلوب برای کارفرمایان فردی است که سابقۀ فعالیت در چنین انجمنهایی را داشته باشد. شاخص مؤثر بودن و موفق بودن یک انجمن علمی دانشجویی میزان اقبال دانشجو برای فعالیت داوطلبانه در آن انجمن است. این شاخص میزان اثرگذاری فعالیتها و قدرت مدیریت شورای مرکزی انجمن علمی را نیز گواهی میدهد.
انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) در پاییز ۱۳۷۶ با حمایت معاونت دانشجویی-فرهنگی تشکیل و شروع به کار نمود. در مهرماه سال ۱۳۷۸ بهدلیل افزایش تعداد انجمنهای علمی و گستردگی فعالیت آنان، واحد مستقلی تحت عنوان امور انجمنهای علمی دانشجویی در ادارۀ کل فرهنگی با هدف حمایت و ساماندهی به فعالیت انجمنهای علمی تشکیل گردید. در حال حاضر دانشجویان علاقهمند از طریق انتخابات و تشکیل مجمع عمومی و با نظارت معاونت فرهنگی-اجتماعی از میان اعضا با کسب اکثریت نسبی بهعنوان شورای مدیریت انتخاب و بر اساس شرح وظایف مندرج در دستورالعمل اجرایی فعالیت علمی خود را آغاز مینمایند. این فعالیتهای علمی عبارتاند از: مناظره و نقد علمی، هماندیشی و نشستهای تخصصی، مطالعات و پژوهشهای علمی، نشر و ترویج یافتههای علمی، فعالیتهای کمک آموزشی. برخی از مصادیق و عرصههای فعالیت انجمنهای علمی عبارتاند از:
۱. برگزاری دورههای آموزشی تکمیلی و تقویتی و تشکیل کارگاههای تخصصی،
۲. برگزاری و همکاری در اجرای جشنوارهها، کنفرانسها و مسابقات علمی داخلی و خارجی،
۳. تولید و انتشار نشریۀ علمی، کتاب و نشریات الکترونیکی، نرمافزارهای رایانهای و فیلمهای علمی آموزشی،
۴. برنامهریزی و اجرای بازدیدهای علمی از مراکز علمی، صنعتی و فناوری،
۵. اطلاعرسانی در خصوص کلیۀ فعالیتهای مرتبط با اهداف انجمن،
۶. حمایت و تشویق مادی و معنوی از ابتکارات، خلاقیتهای علمی، فعالیتهای پژوهشی و اختراعات دانشجویان.
هر ساله همزمان با برگزاری انتخابات انجمنهای علمی بهازای هر انجمن که متشکل از ۷ نفر عضو منتخب در شورای مرکزی است یک استاد مشاور نیز انتخاب میشود و در طول سال اعضای انجمن را همراهی مینماید. دانشگاه الزهرا (س) در حال حاضر دارای ۶۷ انجمن علمی دانشجویی فعال در رشتههای مختلف است که در بخشهای مختلف اعم از آموزشی، پژوهشی، نوآوری و خلاقانه، اختراع، مسابقات علمی، بازدیدهای علمی، برگزاری سمینارهای تخصصی ملی و بینالمللی، کارگاههای آموزشی و... فعالیت مینمایند. همچنین اعضا هر ساله در جشنوارههای بینالمللی حرکت و ملی ایدهشو که در سطح کشوری از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار میشود شرکت و افتخاراتی را نصیب خود و دانشگاه مینمایند.
انجمن علمی-دانشجویی زبانشناسی دانشگاه الزهرا (س) با هدف ترويج و تعمیق فضای علمی در بهار سال ۱۳۷۹ تأسیس شد و در نتیجۀ تلاش اعضای شورای مرکزی انجمن در دورههای مختلف، به برگزاری فعالیتهای متعدد علمی و فرهنگی از جمله برگزاری همایش و کارگاههای علمی در حوزۀ زبانشناسی پرداخت. هماکنون انجمن دانشجویی زبانشناسی با اعضای جدید، همچنان بهعنوان یکی از فعالترین انجمنهای دانشجویی دانشگاه، به ادامۀ فعالیتهای علمی خود میپردازد.
انجمن دانشجویی زبانشناسی دانشگاه الزهرا، در مسیر فعالیتهای خود از مشاورۀ اساتید گروه زبانشناسی بهره برده است. اساتید مشاور انجمن در دورههای قبل بهترتیب دکتر فرهاد ساسانی، دکتر ماندانا نوربخش، دکتر آزیتا عباسی بودند؛ هماکنون دکتر ماندانا نوربخش مشاورۀ انجمن دانشجویی زبانشناسی دانشگاه الزهرا را بر عهده دارد.
در تابستان ۹۹، لوگوی انجمن دانشجویی زبانشناسی دانشگاه الزهرا توسط گلنوش افتخارزاده، عضو انجمن و با همکاری دیگر اعضای انجمن طراحی شد. این لوگو، تلفیقی از کلمۀ «زبان» و نشان دانشگاه الزهرا است.
اسامی و مسئولیت اعضای فعال انجمن دانشجویی در سال تحصیلی ۰۳-۰۲ بهترتیب زیر است:
سمت |
مسئول |
|
استاد مشاور انجمن |
دکتر ماندانا نوربخش |
عضو هیئتعلمی دانشگاه الزهرا |
دبیر انجمن |
نسرین خردمند |
دانشجوی دکتری 99 زبانشناسی |
معاون دبیر |
نگار صیادی |
دانشجوی ارشد 1401 آزفا |
کمیتۀ آموزش |
نگار صیادی فاطمه واعظ معروفی سودهسادات احمدکمونه |
دانشجوی ارشد 1401 آزفا دانشجوی ارشد 1401 آزفا دانشجوی ارشد 99 آزفا |
کمیتۀ پژوهش |
معصومه خسروشاهی مرسده خدادادی مریم خاکپور منا صادقلی |
دانشجوی ارشد 1401 آزفا دانشجوی ارشد 1400 آزفا دانشجوی ارشد 99 آزفا دانشجوی ارشد 99 آزفا |
کمیتۀ ترویج، تبلیغات و روابط عمومی |
نسرین خردمند فاطمه واعظ معروفی سودهسادات احمدکمونه |
دانشجوی دکتری 99 زبانشناسی دانشجوی ارشد 1401 آزفا دانشجوی ارشد 99 آزفا |
کمیتۀ نشریۀ بیان |
مدیر مسئول: مرسده خدادادی سردبیر: معصومه خسروشاهی ویراستار: نسرین خردمند |
دانشجوی ارشد 1400 آزفا دانشجوی ارشد 1401 آزفا دانشجوی دکتری 99 زبانشناسی
|
اعضای سابق انجمن علمی دانشجویی زبانشناسی
اعضای سابق انجمن علمی دانشجویی زبانشناسی