انجمن علمی دانشجویی بيوتكنولوژي
کارگاه باکتریولوژی
مهسا نصيري
نوع درخواست:

کارگاه و کلاس آموزشی (کارگاه (ورکشاپ) علمی و آموزشی )

سطح برگزاری:

دانشگاهی

مدرس:

زهرا خسروی بابادی

تاریخ برگزاری:

پنجشنبه, 11 شهریور 1400

مکان برگزاری:

اسکای روم

مجموعه‌های همکار:

دانشکده زیست شناسی,

مدت زمان برنامه(دقیقه):

360

تعداد افراد شرکت کننده:

23

انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری زیست فن رویداد، "کارگاه باکتریولوژی" را با هدف ارتقای دانش تئوری دانشجویان در رابطه با اصول بیوتکنولوژی میکروبی در آزمایشگاه و با تدریس دکتر زهرا خسروی بابادی، دارای مدرک دکترای میکروبیولوژی از دانشگاه شهید بهشتی، در روزهای پنج‌شنبه و جمعه، 11 و 12 شهریور 1400، از ساعت 15 الی 18 با حضور 23نفر از علاقمندان برگزار کرد. باکتری‌شناسی زیرشاخه‌ای از دانش میکروب‌شناسی است که به مطالعهٔ شکل، ساختمان، دگرگشت و فیزیولوژی باکتریها و همچنین رابطهٔ آن‌ها با انسان، جانوران و مواد بیجان طبیعت می‌پردازد. باکتری‌شناسی شامل شناسایی، طبقه‌بندی و بررسی ویژگی‌های گونه‌های باکتریایی است. باکتری‌ها گوناگون‌ترین و مهم‌ترین میکروارگانیسم هستند. شمار کمی از آن‌ها در انسان و جانوران و گیاهان بیماری‌زا است. به‌طور کلی بدون فعالیت آن‌ها، حیات بر روی زمین مختل می‌شود. به یقین یوکاریوتها از موجودات زندهٔ باکتری‌مانند به وجود آمده‌اند. نظر به اینکه باکتری‌ها ساختمان ساده‌ای داشته و می‌توان به آسانی بسیاری از آن‌ها را در شرایط آزمایشگاه کشت داد و تحت کنترل درآورد، میکروب‌شناسان مطالعهٔ گسترده‌ای دربارهٔ فرایندهای حیاتی آن‌ها انجام داده‌اند. باکتری‌شناسی به سه دستهٔ کلی دسته‌بندی می‌شود: 1- باکتری‌شناسی پزشکی و دامپزشکی: پیوندهای میان باکتری‌ها با انسان و باکتری‌ها با جانوران و همچنین بیماری‌هایی که توسط آن‌ها ایجاد می‌شود را مطالعه می‌کند. 2- باکتری‌شناسی خوراکی و صنعتی: پیوند باکتری‌ها با خوراک (فساد و تخمیرات) در صنعت کنسروسازی، صنعت نوشیدنی‌های الکلی و آنتی‌بیوتیکسازی را مطالعه می‌کند. 3- باکتری‌شناسی خاک و دریا: پیوند باکتری‌ها با عناصر بیجان خاک و آب دریا را مطالعه می‌کند. مباحث کلی مطرح شده طی کارگاه باکتریولوژی: در مورد مباحث از قبیل رنگ آمیزی گرم، کشت ، تست API20E ، باکتری های غیر تخمیری صحبت شد. همچنین مواردی مثل تست بتا لاکتاماز کلنی و ویژگی ها و کاربرد برخی از باکتری ها در زمینه های مختلف نیز مطرح گشت. این وبینار، همراه با اعطای مدرک معتبر از طرف انجمن بیوتکنولوژی الزهرا بود که به شرکت کنندگان تحویل داده شد.