انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران
Novel treatment method for effluent of agricultural and food industries: a practical project
زهرا خوش ضمير
نوع درخواست:

کارگاه و کلاس آموزشی (کارگاه (ورکشاپ) علمی و آموزشی )

سطح برگزاری:

بین‌المللی

مهمان:

آقای حسین فراجی

میزبان:

آقای محمد امین رودک

تاریخ برگزاری:

شنبه, 20 آذر 1400

مکان برگزاری:

اسکای روم

مدت زمان برنامه(دقیقه):

90

تعداد افراد شرکت کننده:

41

انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه الزهرا (س)، " کارگاه مجازی Novel treatment method for effluent of agricultural and food industries: a practical project " را با هدف آموزش مباحث علمی در حیطه مهندسی عمران و محیط زیست با حضور کارآفرینان ایرانی غیر مقیم با میزبانی آقای محمد امین رودک(عضو هیئت علمی مهندسی عمران دانشگاه الزهرا، دکترای مهندسی عمران) و با حضور آقای حسین فراجی(مدیر آزمایشگاه Enviromental science در دانشکده زمین و محیط زیست دانشگاه Canterbury، فوق دکترا و مدیر آزمایشگاه Enviromental science) در روز شنبه 20 آذر ماه 1400 از ساعت 10 الی11:30 با حضور 41 نفر از علاقمندان در فضای اسکای روم برگزار کرد. از مصرف آب در فعالیت‌های مختلف انسانی، مواد زایدی به وجود می‌آید که می‌تواند حاوی آلوده‌کننده‌های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی باشد. و این مواد پس از آلوده کردن محیط زیست می‌تواند سلامت انسان‌ها را به خطر بیاندازد. این مواد زایدِ معمولا مایع را فاضلاب، پساب یا چرک‌آب می‌گویند. در کشاورزی معمولا با سموم، ضد آفت‌ها و کود‌های شیمیایی مختلف سر و کار داریم. آب‌های سطحی‌ که از فعالیت‌های کشاورزی حاصل می‌شوند، با این کود و سم‌ها در تماس‌اند و ممکن است به وسیله مواد شیمیایی موجود در آنها آلوده شوند. این آب‌های آلوده را فاضلاب کشاورزی می‌گویند. از مواد آلوده کننده موجود در فاضلاب می‌توان به ترکیبات فسفردار، پاراتیون و هیدروکربن‌های هالوژنه اشاره کرد. فاضلاب مربوط کشاورزی به دلیل وجود مواد شیمیایی ذکر شده در آن که برخی به شدت سمی هستند بسیار خطرناک‌ است؛ منشا این فاضلاب، زمین‌های کشاورزی و باغات می‌باشند. با توجه به بحران بی‌آبی جهان و میزان زیاد پسآب‌های ناشی ار فعالیت‌های کشاورزی، چگونگی مدیریت این پسآب‌ها بسیار حائز اهمیت می‌باشد. این وبینار در جهت بررسی این معضل برگزار گردیده است. در این کارگاه 90 دقیقه‎ای به بررسی شرایط و ویژگی‌های شیمیایی پسآب صنایع کشاورزی و غذایی پرداخته و روش های نوین استفاده مجدد از آن را مورد تحلیل واقع گردیده است. همچنین در ادامه به بررسی معایب و مزایای هر بک از راهکارهای مطرح شده پرداختند.